About

Wie zijn wij………..

 

 

 

Rob Andeweg
Voorzitter; Initiatiefnemer en Projectleider
Rob is bedenker/initiatiefnemer van de meeste projecten die worden uitgevoerd door de Stichting. Inmiddels heeft hij al meer dan 25 jaar ervaring met het bedenken, organiseren en uitvoeren van prominente evenementen en projecten. Meer en meer is hij zich in de afgelopen periode gaan toeleggen op met name maatschappelijk betrokken projecten. “Met de projecten die wij nu gaan uitvoeren voel ik mij als een vis in het water, het geeft zo’n voldoening om een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving, het verbinden van mensen op het gebied van educatie, cultuur en burgerschap. Een fantastische uitdaging. Dezelfde gedrevenheid vind ik bij mijn collega’s, geweldig om met zo’n mooi team te kunnen en mogen werken!”

 

Terry Kruller von Nassau Dietz
Penningmeester; Marketing-Communicatie
Na haar studies marketing, reclame en public relations had Terry diverse management-functies in o.a. de reiswereld en vervolgens voor de uitgeverij Sijthoff Pers, waar zij de afdeling ‘nieuwe’ media leidde. Hierna besloot Terry in Den Haag haar eigen bedrijf te starten in reclame-advies en public relations, na deze succesvolle periode, vertrok zij vervolgens voor 3 jaar naar Italie, waar zij een aantal reclame campagnes maakte voor de regionale omroepen. Na terugkomst in Nederland, begon Terry haar reclame-activiteiten opnieuw, deze keer in Drenthe. Zij vulde haar werkzaamheden aan met een impresariaat en de organisatie van events en concerten. Inmiddels heeft Terry haar bureau en activiteiten voortgezet in Den Haag. “Ik vind het een enorme uitdaging om met dit professionele en gedreven team deze prachtige educatieve en culturele projecten in de markt te zetten!Shalini Siwpersad
Secretaris; Fondsenwerving
Shalini is bedrijfskundige en heeft jaren als projectmanager gewerkt bij een stichting. Ze heeft ruime ervaring met het managen van maatschappelijk relevante projecten, financiën, procesmanagement en bedrijfsvoering. Bij Stichting Educatie, Cultuur en Burgerschap zal zij zich, naast haar bestuurstaken, vooral bezig houden met fondsenwerving. “Ik ben blij dat ik onderdeel mag uitmaken van een fantastisch en enthousiast team, dat vooral samen plezier wil hebben in het werk. En dat werk is zo waardevol, omdat we op een leuke, laagdrempelige manier mensen, culturen, gewoontes en invloeden bij elkaar brengen, van elkaar leren en met elkaar (leren) leven in een fijne(re) samenleving. Ik kijk uit naar de samenwerking met andere organisaties die onze visie op maatschappelijke betrokkenheid en vooruitgang op het gebied van educatie, cultuur en burgerschap delen.”

 

Eric Baumgarten
Manager Educatie
Mijn gehele loopbaan – in totaal 43 jaar – heb ik in het onderwijs gewerkt. Eerst zeven jaar als leraar en 36 jaar als directeur op drie verschillende basisscholen. Hoewel het directeurschap heel veelt tijd opslokte, waardoor ik niet of nauwelijks toekwam aan lesgeven, bleef mijn interesse voor het leraarschap altijd bestaan.
Het is prachtig om kennis en ervaring over te brengen op jongeren. Ik ontwikkel en redigeer momenteel dan ook met heel veel voldoening lesbrieven voor de Stichting Cultuur, Educatie en Burgerschap.