Onderwijs


Hierbij treft u een overzicht aan van onze educatieve projecten:

 

Wilt u hier meer weten over een van deze projecten, bestel dan het project per PDF, u kunt dit doen door een mail te sturen naar: info@stichtingeducatiecultuurburgerschap.nl

“Den Haag, Wereldstad achter de Duinen!”

Een interessant project over Den Haag als stad van Vrede en Recht, Internationale stad, Koninklijke stad, Politieke stad en Culturele stad. De unieke lespakketten zijn geschreven afgestemd op de leeftijds- en opleidingsniveaus van de leerlingen.

Noordzee Onbegrensd

Een educatief project over de vele facetten die die Noordzee ons brengt. Het is uitermate geschikt voor leerlingen van scholen maar ook voor volwassen-onderwijs.

De Blauwe Lijn

Een leerzaam project over de vele bijzondere projecten zoals de Zandmotor, Natura 2000, het Verversingskanaal, De Zeewering en de waterkwaliteit. Het is zeer geschikt voor leerlingen van diverse leeftijdsgroepen, alsmede voor volwassenen en bijvoorbeeld expats.

12 Provincies, 1 Land!

Door middel van een uitwisselingsprogramma late wij leerlingen kennis maken met de andere provincies en belichten wij de diversiteiten tussen de 12 provincies. Doel is om elkaars levenswijze te leren kennen, te respecteren en daardoor verbindingen tussen de leerlingen uit de 12 provincies te creƫren.

Haagse Stadsbossen Toer

Tijdens deze toer wordt de leerlingen meegenomen op een interessante ontdekkingsreis langs de prachtige bossen en parken die Den Haag rijk is. In het voor- en het najaar wordt men getrakteerd op de bijzondere en unieke Japanse Tuin in Park Clingendael. Het hele jaar door laten wij de bezoekers de sfeer proeven in het mooie en veelzijdige en oudste stadspark: het Zuiderpark met onder andere de Bloemen-en kruidentuin en bezoeken wij de ongerepte Scheveningse bosjes en het schitterende Haagse Bos.

Green Kids

Den Haag staat bekend als een duurzame stad , waarin veel wordt gedaan om het klimaatprobleem tegen te gaan. Helaas weet niet iedereen en met name de kinderen, nog niet (goed) wat duurzaamheid is hoe duurzaam hun stad is en hoe we het klimaatprobleem kunnen tegen gaan. Met dit project willen wij kinderen kennis laten maken met duurzaamheid en hiermee tevens het besef bijbrengen en het belang van duurzaamheid vergroten onder scholieren, zodat ook zij weten wat je aan het klimaatprobleem kan doen.