Projecten

The Blue Line / de Blauwe Lijn

Een educatief project over de werkzaamheden van het Hoogheemraadschap Delfland in samenwerking met de Gemeente Den Haag, teneinde deze aan een zo breed mogelijke doelgroep te laten zien en hen kennis te laten maken met de vele bijzondere projecten zoals de Zandmotor, Natura 2000, het Verversingskanaal, De Zeewering en de waterkwaliteit. Het project is met name zeer geschikt voor het onderwijs als lesprogramma en schoolactiviteit, alsmede het betrokken maken van waterbeheer- en bewustzijn. Daarnaast is dit project goed inzetbaar voor het bedrijfsleven, als incentive en het toerisme.

Ouderen erop Uit!

Dit sociaal maatschappelijk project heeft als doel dat ouderen onderling in onze pluriforme samenleving kennis maken met hun culturele achtergronden en elkaars leefwijze. Elkaar te respecteren en daardoor verbindingen tussen de ouderen te creëren, waardoor de sociale cohesie zich alleen maar zal versterken. Samen leven en beleven in de wijk! Daarnaast vertoont de theoretische levensverwachting op de lange termijn een stijgende trend. Het aantal ouderen zal in de nabije toekomst alleen maar vermeerderen.

Colourful City at the Sea/Veelzijdige stad aan Zee

Welkom in de meest kleurrijkste stad van Nederland!
Tijdens deze toer laten wij u kennis maken met de meest veelzijdige en kleurrijkste stad van Nederland: Den Haag! Den Haag als Stad van Vrede en Recht, Residentie, Politieke Hart, Ambassadestad, Festivalstad en mooiste Nederlandse badplaats! Tevens biedt Den Haag een oase aan groengebieden met fantastische parken, zoals de Japanse Tuin en duingebieden met schitterende flora en fauna. Stad met haar diversiteit aan wijken: van het chique Van Stolkpark tot aan de als een prachtig kleurrijk pallet vervaardigde Schilderswijk.

 

Den Haag, Wereldstad achter de Duinen!

Dit project heeft tot doel Den Haag als internationale stad met al haar facetten zoals Vrede en Recht, Politiek Centrum, Residentie en Culturele Stad onder de aandacht te brengen. Tevens zal in het project het onderdeel Actief Burgerschap een prominente rol innemen. Uniek is dat het niet een eenmalig project is, maar dat het zal doorlopen voor leerlingen/studenten vanaf de basisschool tot en met het voortgezet en hoger onderwijs. Hierbij behoren unieke lespakketten. Bovendien is dit project goed inzetbaar voor nieuwkomers/inburgeraars om hun veelzijdige stad optimaal te leren kennen.

Haagse Stadsbossen Toer

Tijdens deze toer wordt de bezoeker meegenomen op een interessante ontdekkingsreis langs de prachtige bossen en parken die Den Haag rijk is. In het voor- en het najaar wordt men getrakteerd op de bijzondere en unieke Japanse Tuin in Park Clingendael. Het hele jaar door laten wij de bezoekers de sfeer proeven in het mooie en veelzijdige en oudste stadspark: het Zuiderpark met onder andere de Bloemen-en kruidentuin en bezoeken wij de ongerepte Scheveningse bosjes en het schitterende Haagse Bos.

 

Noordzee Onbegrensd

Op een daarvoor speciaal ingerichte locatie wordt een beeld geschetst over de vele facetten van de Noordzee, worden er films vertoond en uitleg gegeven over de activiteiten van en bewoners in de zee. Scholen worden uitgenodigd om met de leerlingen een bezoek hieraan te brengen. Eveneens geschikt voor volwassen educatie. Nederland is sterk met de Noordzee verbonden. Wij zijn er ook afhankelijk van, niet alleen voor de visserij of voor het vervoer met schepen, maar ook de vele transportleidingen die er liggen zijn belangrijk. De laatste jaren is het vooral de plaats waar windmolenparken aangelegd worden. Vanaf de kust zien wij continu schepen voorbij varen; vissersvaartuigen, kustvaarders, zeilschepen, baggerschepen en passagiersschepen.

12 Provincies 1 land!

Met dit project willen wij door middel van een uitwisselingsprogramma leerlingen kennis laten maken met de andere provincies. Ondanks dat wij 1 land zijn, heeft iedere provincie haar eigen cultuur, leefomgeving en gewoonten. Kennismaken met de diversiteiten tussen de 12 provincies zoals: Volksgebruiken, Cultureel erfgoed, Taal (dialect), Kunst, Toerisme, Religie en Streekproducten- en gerechten. Het doel is om elkaars levenswijze te leren kennen, te respecteren en daardoor verbindingen tussen de leerlingen uit de 12 provincies te creëren.

Green Kids

Duurzaamheid en het klimaatprobleem zijn belangrijke items. Kinderen zijn onze toekomst, juist zij zijn degenen die moeten weten wat duurzaamheid en het klimaatprobleem is en wat zij hieraan kunnen bijdragen. Om kinderen hiervoor enthousiast te maken, hebben wij de Green Kids Tour bedacht, waarbij scholieren van 11-13 jaar duurzame voorbeelden binnen de Gemeente Den Haag zullen bezoeken.

 Forum Hadriani Festival


Een uniek festival over het voormalig Forum Hadriani, een Romeinse stad op de plek van het huidige Voorburg-West. Het wordt het grootste Romeinse spektakel voor het eerst in ons land in Voorburg. Drie weekenden lang kunnen bezoekers kennismaken met het dagelijks leven tijdens deze bijzondere en adembenemende periode uit de geschiedenis van Voorburg. Locaties in Voorburg worden omgetoverd in Romeinse sfeer, compleet met Romeinse behuizing en burgers, eetkamer, badhuis, een arena met gladiatoren gevechten en amusement.

Cultuur en Leven over de grens


Tijdens “Cultuur en leven over de grens!” laten wij de cultuur en levensstijlen van de Europese lidstaten tot leven komen in Nederland. Een blik in de keuken van hoe het leven van de inwoners uit deze landen er dagelijks aan toe gaat. Kunst, muziek, mode, industrie, omgangsvormen, politiek; alles komt tijdens deze tweedaagse evenementen aan bod. Ieder jaar zal een andere lidstaat worden gepresenteerd.