Een Blik op…..

Voor de gemeente Den Haag hebben wij voor het project  ‘Samen Haags‘ voor de Haagse Nieuwkomers een aantal educatieve en culturele tours verzorgd. De 3,5 uur durende tours werden opgevolgd door een terugkom middag met een lespakket.

Rob Andeweg geeft uitleg in Natura 2000

De Tours waren: De Blauwe Lijn en Stad van Vrede en Recht. De Nieuwkomers uit alle werelddelen werden touringcar geleid langs alle interessante en voor Den Haag o zo belangrijke plekken, waar lopend de diverse plekken bezochten en uitleg gaven.

 

De Blauwe Lijn

De enorm interessante toer: De Blauwe Lijn ging langs De Scheveningse Boulevard waar men uitleg kreeg over de innovatie van de boulevard, vervolgens bezochten wij  Natura 2000 waar iedereen klom naar de Duintop en kon zien hoe Den Haag in een kom ligt, ook gingen wij hier op zoek naar de bijzondere flora en de dieren die hier huizen. De rit ging ook langs het Verversingskanaal. Daarna reden we naar de Zandmotor, waar we na een drankje op strand de bijzondere zandmotor bezochten.

De Boulevard Scheveningen met de loopbrug
De vijver in de duinen

 

Stad van Vrede en Recht

Den Haag telt vele instituten die bezig houden met Recht en Vrede in de wereld. Vandaar deze interessante toer waarbij wij het Vrdespaleis aandoen en men in het Visitors Centre kan luisteren naar de kijken naar de bijzondere functie in dit monumentale pand. Ook geven wij uitleg over The World Peace Flame en de Wensboom. Volgens krijgt men vanuit de touringcar onder andere de gebouwen te zien als OPCW, het Joegoslavie Tribunaal en het Internationaal Gerechtshof, de bezoekers worden uitgebreid geinformeerd over de functies van deze internationale instanties. Ter afsluiting bezoeken wij de Japanse Tuin een unieke plek in ons land middenin het schitterende Park Clingendael.

het Vredespaleis
The World Peace Flame
Het Visitors Centre

 

De Japanse Tuin

 

Zuiderpark Zomerfeest juli 2018
Speciaal om de zomer in te luiden hadden alle disciplines een bijdrage geleverd aan het groots opgezette zomerfeest dat plaatsvond in het Openlucht Theater in het  Haagse Zuiderpark. Vele nieuwkomers met hun families genoten van deze dag. Wij organiseerden van hen speciaal de Zuiderpark Wandeltoer wat een groot succes werd.

organisatoren: Rob Andeweg en Terry Kruller von Nassau Dietz

Terry geeft uitleg in de Bloementuin
De groep bij een van de beelden
Rob geeft uitkeg bij de Minitreintjes Stoomgroep West

Het was een zeer geslaagde dag!